iOS 18: Bu Özellikler Eski iPhone’larla Uyumlu Olmayacak

wwdc2024 19
© Apple / Ekran görüntüsü: nextpit

iOS 18, iPhone’lar için şimdiye kadarki en büyük güncellemelerden biri. Uyumlu modellere zaten sunuldu ancak tüm yeni özellikler eski cihazlarda çalışmayacak. Bazı gelişmiş özellikler yeni modellere ayrılmış olsa da eski iPhone’lar yine de birkaç önemli iOS 18 güncellemesi alacak. Aşağıda eski iPhone’larda bulunmayacak özelliklerin bir dökümü bulunmaktadır.

Özellikler Eski iPhone’larla Uyumsuz

Apple Zekası

Üretken AI tarafından desteklenen Apple Intelligence, iOS 18’e yapılan en önemli eklemelerden biridir. Ancak, kaynak talepleri nedeniyle yalnızca iPhone 15 Pro (inceleme) ve iPhone 16 serisi bu AI özelliklerini destekleyecektir. İlk araç seti, özetleme ve düzeltme için Yazma Aracı, daha akıllı önerilen yanıtlar, Fotoğraflarda Temizleme ve Kesintileri Azaltma gibi özellikleri içerir. Siri de bazı kısmi iyileştirmeler alacaktır.

Image Playground ve Genmoji’nin Aralık ayında, muhtemelen ChatGPT entegrasyonuyla piyasaya sürülmesi planlanıyor. Ekran farkındalığı ve uygulamalar arası Siri kontrolü gibi diğer AI özelliklerinin 2025’te çıkması bekleniyor. Apple’ın bu özelliklerden herhangi birini gelecekteki güncellemeler aracılığıyla eski iPhone’lara getirmeyi planlayıp planlamadığı belirsiz.

Apple Intelligence ile Temizleme özelliği

Apple’ın Temizleme özelliği fotoğraflardaki nesneleri silebilir, iyileştirebilir ve pikselleştirebilir / © Apple

Göz Takibi ve Müzik Dokunsalları

Bu yeni erişilebilirlik özellikleri yalnızca iPhone 12 ve sonraki modellerde çalışacak; iPhone 11, iPhone XR ve iPhone XS hariç. Göz Takibi, göz hareketlerini işaretçiye dönüştürerek eller serbest navigasyona olanak tanırken, Müzik Dokunsal Özellikleri, işitme engelli kullanıcılara yardımcı olmak için tasarlanmış, müzikle senkronize titreşimler oluşturur.

Apple'ın Göz Takibi teknolojisi de dahil olmak üzere yeni erişilebilirlik özellikleri

Apple’ın iPhone ve iPad için Göz Takibi özelliği makine öğrenimini kullanıyor / © Apple

Ses Diyalogunu Geliştirin veya Güçlendirin

Apple TV uygulamasına eklenen yeni bir erişilebilirlik özelliği olan Enhance Audio Dialogue, filmlerdeki ve videolardaki vokalleri netleştirir. Boost seçeneği daha fazla ses iyileştirmesi ekler. Bu özellik iPhone 11 ve SE 2’de çalışır ancak iPhone XR veya XS’de çalışmaz.

Uydu Üzerinden Mesaj

Başlangıçta iPhone 14 ile acil durum SOS özelliği olarak başlatılan iOS 18, uydu bağlantısını acil durumlar dışında mesaj göndermek için genişletiyor. Bu özellik yalnızca iPhone 14, iPhone 15 ve iPhone 16 serileriyle uyumludur.

Transkript ile Çağrı Kaydı

iOS 18 sonunda çağrı kaydını sunuyor. Bu özellik iPhone 12, iPhone SE 3 (2022) ve sonraki modellerde mevcuttur. Çağrıları kaydetmenize (diğer tarafa bildirimde bulunarak) ve hem çağrılar hem de notlar için metin transkripsiyonları almanıza olanak tanır.

Akıllı Kilitler için Akıllı Anahtar Olarak iPhone Kullanın

iPhone’lar artık iOS 18’de akıllı kilitler için akıllı anahtar görevi görebilecek. Ancak bu özellik, UWB (Ultra Geniş Bant) yonga setlerine sahip iPhone 11 ve sonraki modellerle sınırlı ve akıllı kilidin Ev uygulamasına eklenmesini gerektiriyor.

Tüm iPhone’lara gelecek özellikler

Her zamanki gibi, bazı özellikler iOS 18 alan tüm iPhone’larda kullanılabilir olacak. Bunlar arasında ana ekran özelleştirmeleri, elden geçirilmiş bir Kontrol Merkezi, RCS desteği ve daha fazlası yer alıyor. Bu özelliklerin tam listesini ve kullanılabilirliklerini iOS 18 rehberimizde bulabilirsiniz.

iOS 18'de Karanlık Mod kurulumlarına ilişkin haber ekran görüntüleri

Önceden tanımlanmış tasarımlarla bir düzenin tamamından diğerine geçmek çok daha kolay olacaktır. / © nextpit

Hangi iPhone’lar iOS 18’e Güncellenecek?

iOS 17’ye güncellenen tüm iPhone’lar bu yıl iOS 18’i de alıyor. Ancak, çoğu özelliğin tüm modellerde mevcut olduğu geçen yılın aksine, bu yıl bazı özellikler daha az güçlü yonga setleri ve eski modellerde daha küçük bellek gibi donanım kısıtlamaları nedeniyle sınırlı olacak.

Buna rağmen, listedeki tüm iPhone’lar yeniden tasarlanmış ana ekran ve kontrol merkezi arayüzlerini alacak. iOS 18’i alacak modeller şunlardır:

  • iPhone 16 (Plus) ve iPhone 16 Pro (Max)
  • iPhone 15 (Plus) ve iPhone 15 Pro (Max)
  • iPhone 14 (Plus) ve iPhone 14 Pro (Max)
  • iPhone 13, iPhone 13 mini ve iPhone 13 Pro (Maks)
  • iPhone 12, iPhone 12 mini ve iPhone 12 Pro (Maks)
  • iPhone 11 ve iPhone 11 Pro (Maksimum)
  • iPhone XR
  • iPhone XS (Maksimum)
  • iPhone SE 2. nesil (2020)
  • iPhone SE 3. nesil (2022)

Bu iOS 18 özelliklerinden hangisi sizi en çok heyecanlandırıyor? Apple’ın bu özelliklerden daha fazlasını eski iPhone’lara getirmesi gerektiğini düşünüyor musunuz? Lütfen yorumlarda bize bildirin!

Aracılığıyla: zollotech

Recent Articles

spot_img

Related Stories

Stay on op - Ge the daily news in your inbox

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]