Kameralı Ray-Ban: Yapay Zeka Gözlükleri Fotoğraflarınızla Neler Yapabilir?

Meta Orion AR gözlük arayüzü Meta AI yazılımı
©Meta

Meta’nın en yeni Ray-Ban gözlükleri entegre bir kamerayla donatılmıştır ve moda ile teknoloji arasındaki dengeyi yönetir. Harika tasarım ve donanım, içerik oluşturucular için heyecan verici. Ancak geriye bir tedirginlik ve sorular kalıyor: Gözlüklerin kaydettiği görüntü ve videolara ne oluyor? Meta bu verileri nasıl kullanıyor?

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın arkasındaki ana şirket olan Meta, iletişim ve etkileşim şeklimizi değiştiren ve sınırları zorlayan yenilikçi teknolojiler geliştirmesiyle tanınıyor. Şirket, Ray-Ban iş birliğiyle geliştirdiği son gözlükleriyle, yapay zeka yoluyla günlük hayatta gerçek katma değer yaratmayı hedefliyor. Bu gözlükler aynı zamanda bağlamsal bilgi veya öneriler sağlamak için ortamdaki görüntü verilerini de kullanabilir.

  • Yeni Meta AR gözlükleri: Orion’un yapabilecekleri

Veri işlemenin karanlık tarafı

Ortaya çıkan en önemli sorulardan biri şudur: Görüntü verilerinin çoğu nerede işleniyor? Cevap: Yerel olarak mevcut bilgi işlem gücünün eksikliğinden dolayı, görüntü verileri cihazın kendisinde değil, Meta’nın bulut sunucularında analiz ediliyor. Bu doğal olarak çok daha muhteşem özelliklere olanak tanıyor ancak aynı zamanda veri koruma uygulamalarına ilişkin endişeleri de artırıyor.

Buluta gönderilen bilgiler yalnızca değerlendirilmekle kalmıyor, aynı zamanda yapay zeka modellerini eğitmek için de kullanılıyor ve bu nedenle bir şekilde saklanıyor. Bir kağıt Google Deepmind’in dahil olduğu yer bunun neden sorunlu olabileceğini gösterdi. Araştırmacılar, akıllı yönlendirme yoluyla OpenAI’deki bir yapay zeka modelinden eğitim verilerini çıkarmayı başardılar.

Yeni güncellemeyle Meta, Ray-Ban Meta Akıllı Gözlüklerdeki multimodal AI işlevlerini etkinleştiriyor. Çeviriler, tarifler, ne giyeceğiniz ve çok daha fazlasını isteyebilirsiniz.

Yeni güncellemeyle Meta, Ray-Ban Meta Akıllı Gözlüklerde multimodal AI işlevlerini etkinleştiriyor. Çeviriler, tarifler, ne giyeceğiniz ve çok daha fazlasını isteyebilirsiniz. / © Meta

Yapay zeka eğitim materyali olarak görüntü verileri

Meta şimdi şunu onayladı: Techcrunch bu görüntü ve video verileri Meta AI’yi eğitmek için kullanılacak, ancak yalnızca kullanıcılar gerçekten şirket içi Meta AI kullanıyorsa. Bu yalnızca kullanıcıların yapay zeka aracılığıyla analiz ettiği kayıtlar için geçerli olmalıdır. Ancak Meta’nın resmi açıklamasında açık ve şeffaf görünen şeyler, muhtemelen gerçekte uzun Hizmet Şartları ve karmaşık menüler içinde gizlenecek ve bu, böyle bir şeyin ilk kez gerçekleşmesi olmayacak.

Elbette bu şu anda yalnızca ABD ve Kanada için geçerli çünkü AI özellikleri henüz başka yerlerde mevcut değil. Avrupa’daki katı veri koruma düzenlemeleri daha yüksek gereksinimlere yol açacaktır, ancak geçerli sorular hala devam etmektedir: Verilerin yayınlandıktan sonra kötüye kullanılmamasını gerçekten nasıl sağlayabilir? Gerçekte neyin bulutta bitip neyin bitmeyeceğini pratikte nasıl belirleyebilir?

  • Devamını oku: Meta’nın kamera ve AI özelliklerine sahip Ray-Ban gözlükleri neler yapabilir?

Meta’nın sorumluluğu

Meta, veri işlemenin nasıl çalıştığını ve verilerimizin nasıl korunduğunu şeffaf bir şekilde bildirme sorumluluğuna sahiptir. Gizliliğin önemli bir endişe haline geldiği bir zamanda, kullanıcıların verilerini nasıl ve ne zaman paylaşacakları konusunda bilinçli kararlar vermeleri için eğitilmeleri ve yetkilendirilmeleri gerekiyor. Teknolojinin günlük hayatlarımıza sürekli entegrasyonu mahremiyetimizin pahasına olmamalıdır.

Teknoloji ve yaşam tarzının giderek daha fazla birleştiği bir dünyada, kullanıcıların kullanılan ürünlere eleştirel yaklaşması büyük önem taşıyor. Meta’nın Ray-Ban gözlükleri, verilerin ve kişisel bilgilerin önemli bir rol oynadığı yeni bir çağın sadece başlangıcıdır; gözlüklerin her zamankinden daha fazla özel veriyi paylaşmak üzere tasarlandığından bahsetmiyoruz bile.

Recent Articles

spot_img

Related Stories

Stay on op - Ge the daily news in your inbox

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]