Samsung Akıllı TV’ler için Tek Kullanıcı Arayüzü Güncellemesi Çoklu Kontrol ve Daha Fazla Yükseltme Ekleyin

Samsung Smart TV One UI Tizen OS 8 güncellemesi
© Samsung Ekran

Samsung, yazılımın bu ayın başlarında SDC’de duyurulmasının ardından Tizen OS 8.0 tabanlı One UI’yi seçkin akıllı TV’lerinde kullanıma sunuyor. Güncelleme, deneyimi mobil cihazların ötesinde daha fazla Samsung cihazında birleştiriyor ve Çoklu Kontrol özelliğinin daha geniş desteği de dahil olmak üzere yeni özellikler ekliyor.

Çoklu Kontrol, One UI 5’te tanıtıldı ve ilk olarak Samsung Galaxy dizüstü bilgisayarlar ve Galaxy akıllı telefonlarda mevcuttu. Kurulduktan ve etkinleştirildikten sonra, ahizeyi kontrol etmek için dizüstü bilgisayardaki klavye ve fareyi (izleme dörtgeni) paylaşma işlevi görür. Aynı şekilde, yalnızca sürükle ve bırak yöntemiyle iki cihaz arasında dosya aktarımını kusursuz hale getirir.

Samsung, Çoklu Denetim’i Samsung monitörleri ve akıllı TV’leri kapsayacak şekilde genişletti ve şimdi bazı 2023 modellerine (SamMobile aracılığıyla) ulaşan güncelleme aracılığıyla bu özelliği daha geniş ekranlı cihazlara ekliyor.

One UI for TV’deki diğer değişiklikler: Yenilenen kullanıcı arayüzü, kamera yayınları ve akıllı saat verileri

Güncelleme, Çoklu Kontrol’ün yanı sıra kişiselleştirilmiş, Canlı ve Uygulamalar sekmeleri ekleyerek ana ekranı elden geçiren güncellenmiş bir arayüz de getiriyor. Ayrıca, ana ekrana özel olarak hazırlanmış içerik sunan yeni bir Samsung Daily+ geliyor ve Daily Board artık duvar kağıdı ve widget özelleştirmelerini destekliyor.

Erişilebilirlik Kısayolu ayrıca kullanıma bağlı olarak otomatik düzenleme alır. Diğer yeni eklemeler arasında ana program menüsündeki “Samsung TV Plus” kategorisi ve aramadaki en son arama ve ilgili içerikler yer alıyor.

Mobil uygulamada Smart Things’te kurulu akıllı kameralarınız varsa, artık bunların canlı yayınlarını Samsung akıllı TV’nizde yönetmek ve görüntülemek mümkün. Giyilebilir bölümde kullanıcılar egzersiz verilerini TV’deki Galaxy Watch’tan görüntüleyebiliyor.

Ekran tuş takımına daha fazla dil ekleyen, yaşam kalitesine yönelik başka değişiklikler de var. Öte yandan, eşleştirilmiş bir akıllı telefonla kullanıldığında sürükle ve bırak özelliği geliştirildi. Son olarak, yansıtmanın kullanılması artık fare ve klavye kontrolleriyle uyumludur.

Evinizde Samsung akıllı TV’niz var mı ve güncellemeyi aldınız mı? Bulduğunuz diğer değişiklikleri bizimle paylaşın.

Aracılığıyla: SamMobile
Kaynak:
SamMobile

Recent Articles

spot_img

Related Stories

Stay on op - Ge the daily news in your inbox

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]