Platformlar Arası Aktarımları Etkinleştirmek için Oyunun Kurallarını Değiştiren Geçiş Anahtarı Özellikleri

nextpit iPhone 15 Ekranı
© sonrakipit

Geçiş anahtarları, iki yıl önce piyasaya sürülmesinden bu yana daha geniş bir şekilde benimsendiğinden, bunları yönetmek, onları oluşturan üreticiye veya parola yöneticisine bağımlı hale geldi. Cihazları veya platformları değiştirirken bu sıkıcı bir süreç haline gelir. Yeni spesifikasyonlar bu sorunu gidermeyi amaçlamaktadır.

  • Okumaya değer: Geçiş anahtarı nasıl çalışır?

Yeni başlayanlar için geçiş anahtarı, parolaların yerini almak üzere tasarlanmış yeni geliştirilmiş bir dijital güvenlik kimlik bilgisidir. Parolaları hatırlamaya veya yazmaya gerek kalmadan gelişmiş güvenlik ve kusursuz bir oturum açma deneyimi sunar. Bununla birlikte, şifre anahtarlarının taşınabilirlik açısından bir dezavantajı vardır; çünkü bunlar yalnızca Google Şifre Yöneticisi gibi aynı şifre yöneticisi içindeki cihazlar arasında senkronize edilebilir.

Şimdi, Apple ve Google gibi üyelerin de yer aldığı FIDO Alliance, bir basın bülteniyle geçiş anahtarının kullanılabilirliğini iyileştirecek yeni spesifikasyonları duyurdu. Bu spesifikasyonlar, Kimlik Bilgisi Değişim Protokolü (CXP) ve Kimlik Bilgisi Değişim Formatı (CXF) formatlarını belirler. Bunlar hâlâ taslak halindedir ve kesin bir kılavuz oluşturulmadan önce yinelemelere tabidirler. Ana hedef, geçiş anahtarlarını devredilebilir hale getirmek için yeni bir standart oluşturmaktır.

BigTech şirketlerinin yanı sıra Bitwarden ve 1Password gibi popüler şifre yöneticileri de spesifikasyonların desteklendiğini zaten duyurdu.

Taşınabilir geçiş anahtarları kullanıcılar için nasıl faydalı olabilir?

Bu, farklı güvenlik platformları ve yöneticiler arasında geçiş anahtarlarının içe ve dışa aktarımının desteklenmesi gerektiği ve kullanıcılara daha fazla esneklik sağlanması gerektiği anlamına gelir. Bu, geçiş anahtarlarının ötesinde, parolalar da dahil olmak üzere diğer kimlik bilgileriyle de uyumlu olacaktır.

Bu taşınabilirliğin geçiş anahtarlarını risklere karşı daha savunmasız hale getirebileceği konusunda bazı tartışmalar var. Ancak grup, platformlar ve cihazlar arasındaki aktarım sırasında güvenlik anahtarlarının ve kimlik bilgilerinin güvenli ve şifreli kaldığını vurguladı. Taslaklar aynı zamanda geçiş anahtarlarını taşınabilir tutarken bir kullanıcı kimlik doğrulama sisteminin geliştirilmesini de vurguluyor.

FIDO Alliance, standardın üreticiler tarafından ne zaman uygulanacağına ilişkin kesin bir zaman çizelgesi vermedi. Apple, Samsung ve Google, cihazlarında geçiş anahtarlarını ilk benimseyen büyük şirketler arasında yer alıyor. Yeni standardın kesinleşmesi halinde, cihazları arasında geçiş anahtarlarının taşınmasını desteklemeleri bekleniyor.

Cihazınızda şifre anahtarlarını kullandınız mı? Bunları taşınabilir hale getirmenin faydalı olacağını düşünüyor musunuz? Yorum bölümünde görüşlerinizi duymak isteriz.

Kaynak:
FIDO İttifakı

Recent Articles

spot_img

Related Stories

Stay on op - Ge the daily news in your inbox

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]